Zilveren Zondag

Nieuw maandelijks cultureel café
Afbeelding behorende bij Zilveren Zondag

De Zilveren Zondagen starten weer op zondag 10 novemebr 2019
Vanaf november 2019 begint een nieuwe reeks Zilveren Zondagen op de 2e zondag van de maand. Ook dit najaar kunt u weer inspirerende middagen verwachten. Zodra we de exacte planning weten, kunt u deze hier lezen.
Graag tot dan!

Nieuw cultureel initiatief
Op zondag 14 april jl. startte in de gemeente een nieuw cultureel initiatief: de Zilveren Zondag. Eén keer per maand organiseren een aantal partners uit de gemeente een inspirerende middag voor ouderen: een film, een lezing of een voorstelling op basis van ontmoeting, meedoen, kennisuitwisseling en verdieping. De sprekers zijn bekendere auteurs of mensen uit de regio die boeiend kunnen vertellen over kunst & cultuur, over een historisch onderwerp of over een ambacht bijvoorbeeld. Cultureel aanbod in de breedste zin van het woord dus.

Kom samen genieten van Kunst en Cultuur in de gemeente Rheden tijdens de Zilveren Zondag! 
Kent u iemand in uw omgeving die geniet van een inspirerende middag, maar het lastig vindt het zelf te organiseren, neem hem of haar dan mee naar één van de Zilveren Zondag-activiteiten. 
Wij zorgen ervoor dat deze activiteiten goed toegankelijk zijn. 

Vervoer
Vervoer kan worden geregeld via AVAN. Kijk hiervoor op hun website: www.avan-vervoer.nl of bel 0900 – 734 46 82.
Ook kunt u de PLUSBUS gebruiken. Kijk hiervoor op hun website: www.plusbusrhedenrozendaal.nl of bel de Plusbus op ma. t/m vrij. tussen 9.30 - 11.30 uur 026-3707071.
Mocht vervoer toch nog een probleem zijn, neem dan contact met ons op en wij denken mee. Mail ons via info@zilverenzondag.nl of bel op werkdagen Cultuurbedrijf RIQQ op 0313-415603.

De vier partners
De vier partners achter dit initiatief zijn Cultuurbedrijf RIQQ, Filmhuis Dieren, Bibliotheek Veluwezoom en Boekhandel Jansen & De Feijter. Zij hebben bij het ontwikkelen input gekregen van RIQQ’s Denktank: een groep senioren die meedenken over kunst & cultuur in de gemeente. Ook zullen de vrijwilligers die aan deze vier organisaties zijn verbonden een aantal praktische taken op zich nemen tijdens de zondagen zelf.

Onze fondsen
Zilveren Zondag wordt mogelijk gemaakt met bijdragen van Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en de gemeente Rheden.