Zilveren Zondag

Nieuw maandelijks cultureel café
Afbeelding behorende bij Zilveren Zondag

Zondag 14 april 2019
Film - Over Liefde en Kunst, georganiseerd door Filmhuis Dieren in Beverode, Admiraal Helfrichlaan 12, Dieren

Zondag 12 mei 2019
Interactieve lezing door Hans Herweijer: ‘Word blij wakker - Ontdek de kracht van uw dromen’. Dorpshuis Rheden

Zondag 16 juni 2019
Georganiseerd door Jansen & De Feijter, Velp. Programma wordt nog bekend gemaakt.

Aanvang: 14:30 uur (Inloop vanaf 14.00 uur. De middag duurt tot ongeveer 16:00 uur.)
Toegang: 6 euro, inclusief een consumptie. Uitsluitend contant betalen. Aanmelden is niet nodig.

Nieuw cultureel initiatief

Op zondag 14 april start in de gemeente een nieuw cultureel initiatief: de Zilveren Zondag. Eén keer per maand organiseren een aantal partners uit de gemeente een inspirerende middag voor ouderen: een film, een lezing of een voorstelling op basis van ontmoeting, meedoen, kennisuitwisseling en verdieping. De sprekers zijn bekendere auteurs of mensen uit de regio die boeiend kunnen vertellen over kunst & cultuur, over een historisch onderwerp of over een ambacht bijvoorbeeld. Cultureel aanbod in de breedste zin van het woord dus.

De Zilveren Zondag is tot stand gekomen op initiatief van Bibliotheek Veluwezoom. Zij zagen dat er behoefte is aan een laagdrempelig, maar prikkelend aanbod, deels verzorgd door senioren zelf. Nadrukkelijk is dit aanbod ook toegankelijk voor ouderen die niet gemakkelijk van huis komen; ook zij zijn van harte welkom om hier van te komen genieten en mee te doen. 

 

De vier partners

De vier partners achter dit initiatief zijn Cultuurbedrijf RIQQ, Filmhuis Dieren, Bibliotheek Veluwezoom en Boekhandel Jansen & De Feijter. Zij hebben bij het ontwikkelen input gekregen van RIQQ’s Denktank: een groep senioren die meedenken over kunst & cultuur in de gemeente. Ook zullen de vrijwilligers die aan deze vier organisaties zijn verbonden een aantal praktische taken op zich nemen tijdens de zondagen zelf.

Zilveren Zondag wordt mogelijk gemaakt met bijdragen van Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK en de gemeente Rheden.