Vacature: Allround Communicatiemedewerker

Cultuurbedrijf RIQQ / de Bibliotheek Veluwezoom in Dieren zoeken een Allround Communicatiemedewerker voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-10-2022

Cultuurbedrijf RIQQ en de Bibliotheek Veluwezoom gaan samen: taal, kunst, cultuur en educatie onder één dak. Vanuit onze zes bibliotheeklocaties en een openluchttheater organiseren we uiteenlopende leesbevorderings- en digiprogramma’s, exposities, wijkprojecten, muziek in de klas en nog heel veel meer. Onze locaties zien we als de huiskamer van de samenleving en toegangspoort tot informatie, kennis en cultuur. Het is de plek voor persoonlijke ontwikkeling, waar mensen in staat worden gesteld om volwaardig mee te doen aan de samenleving. We zetten ons dagelijks in voor inwoners van de gemeenten Renkum, Rheden en Rozendaal. De fusie zorgt ervoor dat we meer bewoners nog beter weten te bereiken en geeft aan medewerkers de ruimte om te ontdekken, te onderzoeken en om gezamenlijk aanbod te ontwikkelen. In de bibliotheek, de wijk, op school of op het podium: Cultuurbedrijf RIQQ en de Bibliotheek brengen taal, kunst en cultuur dichterbij.

Ben jij enthousiast over taal, kunst en cultuur en wil jij daar jouw communicatietalenten voor inzetten? Kom dan werken bij Cultuurbedrijf RIQQ en de Bibliotheek Veluwezoom.

Voor ons veelzijdige werk op het gebied van taal, kunst en cultuur zijn wij per direct op zoek naar een Allround Communicatiemedewerker (m/v/x) regio Veluwezoom (Rheden, Renkum en Rozendaal)
24-32 uur per week

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

Wie zoeken we?
Samen zoeken we een allround communicatiemedewerker voor – met name – de externe communicatie rondom onze projecten. De organisaties werken vanuit een eigen identiteit en huisstijl met een eigen ‘tone of voice’. Je ontdekt snel wat onze doelgroepen zijn en hoe je bestaande en nieuwe doelgroepen het beste kunt bereiken en binden. Je zet deze kennis eenvoudig om in effectieve en aansprekende communicatie, zowel binnen als buiten de organisatie.

Je bent creatief, kunt plannen omzetten in uitvoering. Je werkt samen met collega’s aan oplossingen en brengt deze in de praktijk. Je weet de verschillende ’tones of voice’ te voeren binnen deze fusie. Schakelen tussen ad-hoc-opdrachten en langetermijnplanning kost je geen moeite. Ook ben je bekend met social media, Photoshop en InDesign. In de dagelijkse uitvoering stem je doelen en activiteiten af met je collega’s en zorg je ervoor dat de gemaakte planning en afspraken gehaald worden.

Dit ga je doen

Dienstverlening en activiteiten onder de aandacht brengen bij publiek, leden, gebruikers, potentiële gebruikers, samenwerkingspartners en stakeholders/opdrachtgevers zoals scholen.
Beheren, vullen en up-to-date houden van socialemediakanalen en (externe) websites/webapplicaties.
Het (structureel) creëren van content, waar je tevens de verantwoordelijkheid voor draagt.
Schrijven van teksten, artikelen en de nieuwsbrieven.
Foto’s maken (en bewerken), onder meer voor sociale media.
Adviseren en ondersteunen van collega’s bij organisatie en communicatie rondom activiteiten.
Inspelen op de actualiteit, zowel in de media als op sociale media.
Andere (marketing)communicatieprojecten en werkzaamheden, implementeren van bijvoorbeeld landelijke campagnes.

Dit breng je mee

Je hebt een mbo+-/hbo-werk- en -denkniveau.
Je hebt ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van communicatie- en campagnestrategieën voor (sociale) media.
Je bent een goede en snelle schrijver. Zowel inhoudelijke artikelen als tweets komen met groot gemak en in foutloos Nederlands uit jouw vingers.
Je hebt (basis)vaardigheden in InDesign en andere Adobe-programma’s of vormgeving-/beeldbewerkingsprogramma’s.
Je bent zelfstandig, initiatiefrijk en creatief.
Je kunt flexibel werken als er verschillende beroepen op je worden gedaan.J
e stelt prioriteiten, werkt nauwkeurig en gaat gestructureerd te werk.
Je weet collega’s te betrekken in de communicatieactiviteiten.

Wij onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en willen als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn.

Wij bieden jou

Een fijne werkplek binnen een deskundig en enthousiast team met ruimte voor jouw eigen inbreng en ideeën.
De mogelijkheid om in deze functie te groeien en jezelf te ontwikkelen.
Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
Een bibliotheekabonnement.

Je komt in dienst van de overkoepelende organisatie van Cultuurbedrijf RIQQ en de Bibliotheek Veluwezoom. De cao Openbare Bibliotheken (schaal 7) wordt gevolgd.

Ben jij de persoon die we zoeken?
Stuur dan je cv en motivatie uiterlijk op 30 oktober 2022 naar secretariaat@bibliotheekveluwezoom.nl, ter attentie van Inge van der Valk. De gesprekken staan gepland op 10 november.

Wil je meer weten?
Bel dan met Inge van der Valk, medewerker PR en Marketing, op 06-53 32 44 35 of Doeko Pinxt, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ, op 06-48 18 75 28.

Meer informatie over de organisaties, zie onze websites: www.bibliotheekveluwezoom.nl | www.cultuurbedrijfriqq.nlhttp://www.cultuurbedrijfriqq.nl