Tentoonstelling de Tuin van Sjef in Velp

Afbeelding behorende bij Tentoonstelling de Tuin van Sjef in Velp |

Zoals de meeste van jullie weten was Sjef (1945-2014) niet alleen een allesweter op gebied van planten en dieren, maar ook een begenadigd kunstenaar.
Een deel van zijn kunstwerken is gemeentelijk bezit, maar die zijn nu tijdelijk te zien in de ontvangstruimte van de Tuin van Sjef in Velp.

Naast deze kunstwerken heeft Sjef in zijn jeugd (van zijn 5e tot 20e levensjaar) veel tekeningen gemaakt. Gelukkig zijn veel hiervan goed bewaard gebleven en van data voorzien.

We hebben de corona-pauze in 2020 kunnen gebruiken om zo’n 120 van deze jeugdtekeningen te selecteren en op thema (vogels, vlinders, waterdieren, insecten etc) in te lijsten.
Deze prachtige selectie jeugdtekeningen, die nooit eerder is vertoond, laat duidelijk de ontwikkeling van Sjef (Sjeffie) als aankomend kunstenaar en amateur bioloog zien.

Op Zondag 23 oktober,6 november en 20 november  2022 is van 13.00 tot 16 uur weer de mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. U kunt hiervoor telefonisch en/of per mail een afspraak maken, want het is fijn om met een klein aantal mensen per uur te kunnen kijken naar de zeer gedetailleerde kunstwerken.

P.S. Ook op andere dagen kunt u op afspraak een bezoek brengen aan de bijzondere Tuin van Sjef. Bel: 06-289379 of mail naar info@detuinvansjef.nl

Zie ook de website: www.detuinvansjef.nl 

Afbeelding behorende bij Tentoonstelling de Tuin van Sjef in Velp
Afbeelding behorende bij Tentoonstelling de Tuin van Sjef in Velp