Robin Hood komt naar de Pinkenberg

Stichting Rhedelijk Cultureel
Afbeelding behorende bij Robin Hood komt naar de Pinkenberg | Stichting Rhedelijk Cultureel

Al vele grootheden zijn welkom geheten bij De Pinkenberg. Maar nog nooit was er zo’n grote legende als Robin Hood. Rhedelijk Cultureel maakt samen met zo’n 110 deelnemers weer een zomerspektakel. Dit keer spelen zij ‘Robin Hood’ in het magische openluchttheater. De voorstelling belooft weer een bijzondere aangelegenheid te worden. Een orkest, een koor, een band, dansers en een cast van bijna zestig talentvolle acteurs vertellen op 27, 28 en 29 juni hun eigen versie over een Robin die de bossen van Nottingham intrekt samen met zijn Merry Men. Als Nottingham te maken krijgt met de grillen van de boosaardige Prins John ontstaat er langzaam een opstand tegen zijn tirannie. Robin, Marian, Scarlett, Quinn en Kleine Jan nemen het voortouw in een spannende, ontroerende en energieke voorstelling en ontrafelen het verhaal.

Maakproces
‘Robin Hood’ is gemaakt door, met en voor jeugd en jongeren. Vanuit actuele thematiek en met oog voor de huidige tijd heeft de cast een vertaling gemaakt aan de hand van het welbekende ‘Robin Hood’. De multidisciplinaire voorstelling (vol muziek, dans en spel) wordt daarmee extra speciaal. Jowin Heemskerk (tekst en regie), Marije Heemskerk (compositie), Mike Meurs (orkestratie) en Charell Peters (choreografie) hebben met alle materiaal een stuk geschreven dat episch aandoet, maar soms ook klein en kwetsbaar oogt. Weer een heel nieuwe inslag dus. ‘Robin Hood’ gaat zo over de eigenzinnige jongere die vecht voor de eigen plek. Een spektakelvoorstelling over vrij zijn, liefde, opkomen voor anderen en hopen op betere tijden. Maar ook een voorstelling vol humor, actie, bijzondere beelden en ontroerende momenten.

Tickets online
De kaartverkoop is inmiddels begonnen en staat online. Reserveer nu je plekken via: www.rhedelijkcultureel.nl/agenda.   
Wil je ondertussen een kijkje achter de schermen nemen? Wil je volgen wat er allemaal bij Rhedelijk Cultureel gebeurt? Volg ons dan via Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van al het laatste nieuws.

We zien iedereen graag op 27, 28 en 29 juni!

‘Robin Hood’ wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Provincie Gelderland, Gemeente Rheden, Cultuurfonds Gelderland, Studio026 en JLS Productions.