Nieuw: Verhalenproject ‘Terug naar huis’ 

Afbeelding behorende bij Nieuw: Verhalenproject ‘Terug naar huis’  |

Schrijfdocent Marjon Weijzen en fotograaf Jikke Göbel hadden nét de financiering rond voor hun project ‘Terug naar huis’, toen de coronacrisis uitbrak. En laat ‘ontmoeting’ nou juist een belangrijk aspect zijn van het verhalenproject waarin deelnemers ouderen interviewen over hun vroegere thuis. De verhalen schrijven zij vervolgens op onder begeleiding van Marjon.

Volgens de richtlijnen

Marjon en Jikke lieten zich niet uit het veld slaan, pasten de vorm aan volgens de regels van de RIVM en zo kon "Terug naar Huis" toch van start gaan. Voor beeldbellen bleek weinig animo, maar er waren wel genoeg ouderen te vinden die thuis, of in de tuin of op het balkon, een interviewer wilden ontvangen. Op anderhalve meter afstand kun je best praten.

Ook de schrijfcursus is coronaproof. 

De eerste les gaf Marjon op 8 mei in haar tuinschuur aan groepjes van maximaal drie deelnemers. De uitstapjes die deelnemers en ouderen samen naar de huizen van vroeger gaan maken, staan gepland in de zomer.

Verhalenbundel met crowdfunding

Binnenkort start via Voordekunst de crowdfunding voor de bij het project behorende verhalenbundel. 

Partners van ‘Terug naar huis’

In het project wordt samengewerkt met Ons Raadhuis, Rhederhof en Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal. Het wordt ondersteund door Cultuurbedrijf RIQQ, gemeente Rheden, provincie Gelderland, Stichting Rhederhof-Beheer en het Oranjefonds.