Kinderboekenweek: Kom erbij!

Programma Boekhandel Jansen & de Feijter
Afbeelding behorende bij Kinderboekenweek: Kom erbij! | Programma Boekhandel Jansen & de Feijter

Programma Boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp

BETTE WESTERA 

Zaterdag 6 oktober 14.00-16.00 uur

 

JAN BRAAMHORST

Woensdag 10 oktober 15.00-16.00 uur

 

SCHRIJFWEDSTRIJD

Schrijf een brief aan een denkbeeldige vriend

en win een mooi boek

 

KINDERBOEKENWEEKMENU

Herman groeideeg ● Buddy flapjack ● Tosti BFF (Best
Friends Forever) ● Vriendensoep ● Smoothie met ruzie

 

WWW.EENPASSIEVOORBOEKEN.NL

 

Ieder jaar is het weer feest in oktober: KINDERBOEKENWEEK.

Dit jaar is het geschenkje van Jozua Douglas en heeft als titel De eilandenruzie, Jozua Douglas is bekend van zijn boeken De verschrikkelijke badmeester (Hotze de Roosprijs) en met de serie Costa Banana De gruwelijke generaal in 2016 en De ongelooflijke Ravi Ravioli in 2017 waarmee hij tweemaal achter elkaar de Pluim won van de Kinderjury. Deze boeken werden ook door het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door genomineerd voor Kinderboek van het Jaar.

Het prentenboekje Kom erbij is van Milja Paagman. Diverse kranten, tijdschriften en het programma Sesamstraat hadden het talent van Milja Praagman allang herkend. En nadat haar boek Nog 100 nachtjes slapen (Leopold) werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar kon niemand meer om haar heen. Vorig jaar werd haar werk bekroond en ontving ze een Zilveren Penseel voor Omdat ik je zo graag zie (De Eenhoorn). Haar boeken worden gelezen door kinderen over de hele wereld, van Denemarken tot aan China. En nu tekent én schrijft ze het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

 

Bette Westera 

Bette Westera (Velp, 1958) is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van dit moment. Zij debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 – 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, waaronder Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bette Westera heeft veel prijzen gewonnen. Voor Doodgewoon – een bundel kindergedichten over de dood – won Westera in 2015 twee belangrijke kinderboekprijzen: de Woutertje Pieterse Prijs - samen met illustrator Sylvia Weve - en later van de Griffeljury ook de Gouden Griffel. Door de bekroning van Doodgewoon ging voor het eerst in 20 jaar de Gouden Griffel weer naar een gedichtenbundel. Sylvia Weve kreeg voor haar illustraties een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Naast de Gouden Griffel ontving Bette Westera in 2015 ook nog een Vlag en Wimpel voor haar prentenboek Kietel nooit een krokodil.

Voor Was de aarde vroeger plat? kreeg ze in 2018 de Zilveren Griffel in de categorie poëzie.

 

Jan Braamhorst

Jan Braamhorst schreef en tekende Jeppe krijgt een vriend. Hij komt daarover vertellen in de boekhandel in Velp.
Tijdens de kinderboekenweek zullen alle opriginele tekeningen uit het boek worden getoond.

Jan Braamhorst werd in 1950 in Almelo geboren. Al gauw verhuisde het gezin naar Rotterdam, waar hij opgroeide.  Nog steeds voelt hij zich “Rotterdammer” ook al woont hij alweer 45 jaar in een 200 jaar oud huis in Velp, samen met zijn vrouw.

Hij wilde zeeman of kunstenaar worden, waar zijn vader zuchtend op reageerde: “Wanneer word jij nu eindelijk eens volwassen ?” Toch vaart Jan nu al ruim 30 jaar met zijn zeilschip op de Noord- en Oostzee en heeft hij de afgelopen 40 jaar talloze boeken geïllustreerd en schilderijen gemaakt.

Naast kinderboeken zijn dat illustraties voor educatieve uitgaven, kwartetspelen, tekeningen voor de (onderwijs)televisie, illustraties voor musea en veel tekeningen over de geschiedenis van ons land. Voor het blad “De Waterkampioen” schreef en tekende hij ruim 15 jaar.
In 1987 kreeg hij voor één van zijn tekeningen een prijs in het Stedelijk Museum in Amsterdam, tijdens een expositie over Nederlandse Illustratiekunst.  Daarnaast werden de illustraties uit Het VOC schip de Halve Maan eervol opgenomen in de catalogus van de White Ravens.