Ka(a)steelconcert Phion op Rosendael

Kasteel & park Rosendael
Afbeelding behorende bij Ka(a)steelconcert Phion op Rosendael | Kasteel & park Rosendael

Componisten en kazen hebben meer gemeen dan je op het eerste oog zou denken. Het schijnt zo te zijn, dat kazen anders gaan smaken door muziek. Misschien klinkt de muziek dan ook wel anders met kaas?

Doorwerth & Rosendael
Geldersch Landschap & Kasteelen en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, organiseren 15 & 16 juni twee concerten op respectievelijk kasteel Doorwerth & kasteel Rosendael. Op kasteel Rosendael zal de prachtige Torenzaal decor zijn van dit bijzondere concert.

Kaas
Door kaas als rode draad door het programma te laten lopen, komt het ensemble van Lea & Friends op een zeer gevarieerde combinatie van werken. Deze stukken worden niet vaak zo naast elkaar gespeeld en dat maakt deze ochtend uniek. Met strijkkwartet en klarinet speelt het ensemble delen uit bekende klarinetkwintetten van Brahms en Mozart. In kleinere bezetting beluister je ook werken van onder andere Satie en Bononcini en (toepasselijk) Kortekaas. Het ensemble bestaat uit Bas Treub: viool, Inge Bergenhuizen: viool, Daria Ujejska: altviool, Inge Grevink: cello & Lea Hemmerlin: klarinet.

Datum: Zondag 16 juni 2024
Aanvang: 11:00 uur. Torenzaal open vanaf 10:45 uur.
Entree: € 25,00 per persoon.
Reserveren noodzakelijk: glk.nl/rosendael