Cultuurbedrijf RIQQ zoekt per direct freelance projectleider Erfgoededucatie

Afbeelding behorende bij Cultuurbedrijf RIQQ zoekt per direct freelance projectleider Erfgoededucatie |

Voor de aansturing van het project ‘Reizen in de Tijd Rheden en Rozendaal’ zoeken we een freelance projectleider voor 100 uur, verdeeld over twee jaar.

Als projectleider werk je nauw samen met de Combinatiefunctionaris Cultuur van RIQQ die intermediair is voor de basisscholen.

Dit zijn je taken: - vormgeven van het werkplan - leiding geven aan de uitvoering van het werkplan - aansturen van de ontwikkeling van bezoeklessen op de locaties - onderhouden van contacten met de erfgoedpartners, - verslaglegging voor subsidiënten - communicatie met de projectgroep, partners - bijeenkomsten voor partners organiseren

Het inhoudelijk ontwikkelen van trajecten met erfgoedpartners behoort tevens tot de mogelijkheden. Hiervoor zijn extra uren beschikbaar.

Cultuurbedrijf RIQQ maakt zich sterk voor kunst en cultuur van en voor de regio Rheden. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat meedoen aan en genieten van kunst en cultuur verrijkt, versterkt en verbindt. Onze regio heeft een fantastisch aanbod aan kunst en cultuur. En prachtige locaties. Wij willen graag dat inwoners daarmee op allerlei manieren in aanraking komen en van genieten.

De komende jaren werkt Cultuurbedrijf RIQQ met gemeente Rheden en Rozendaal en verschillende partners in het basisonderwijs en erfgoed aan een doorgaande leerlijn erfgoededucatie. Erfgoedorganisaties ontwikkelen moderne bezoeklessen voor leerlingen in het basisonderwijs en de medewerkers worden getraind om interactieve en activerende rondleidingen te geven. Cultuurcoördinatoren en leerkrachten ontwikkelen zich in vakoverstijgend werken en dragen mede zorg voor de kwaliteit van de lessen. We sluiten aan bij het platform Reizen in de Tijd www.reizenindetijd.nl van Erfgoed Gelderland.

We nodigen mensen uit te reageren die beschikken over: - uitstekende communicatieve vaardigheden - ervaring met het leiden van projecten - kennis van of affiniteit met kunst en cultuur en/of erfgoededucatie - samenwerkingsvaardigheden

Een CV met beknopte motivatie kun je vóór 23 januari 2019 per mail sturen aan Jessica Harmsen, Combinatiefunctionaris Cultuur jessica@cultuurbedrijfriqq.nl.